Skipass inclus!
Ortisei - desfătare la Sella Ronda!

Ortisei, înconjurat de un decor pitoresc, se află la 1 236 m deasupra nivelului mării și este cel mai mare și, de asemenea, cel mai tradițional sat din Val Gardena. Este cunoscută ca fiind casa legendei alpinismului Luis Trenker și a schioarei Isolde Kostner. Satul combină caracterul urban și farmecul alpin în același timp. Ortisei oferă vizitatorilor săi un centru plin de viață, cu o zonă pietonală, multe cafenele mici, magazine și diverse muzee care vă invită să vă plimbați, să faceți cumpărături și să zăboviți. Legăturile directe cu telescaunele către domeniile schiabile și drumeții din Seceda, Alpe di Siusi și Rasciesa reprezintă un alt avantaj pentru această comunitate plină de viață. În plus, Ortisei este supranumită și "perla culturală" a Val Gardena și pe lângă oferta de sporturi de iarnă, dispune de artă și meșteșuguri, în special în domeniul sculpturii în lemn.

Dacă doriți să vă petreceți vacanța la schi în Italia și să experimentați un après-ski consistent, Val Gardena este locul potrivit. Un total de 35 de cabane de schi vă invită să vă odihniți în timpul zilei și să petreceți seara. În Ortisei, de exemplu, "Siglu Bar" sau "Mauriz Keller" sunt tentante. În afara pârtiei există o gamă largă de activități, cum ar fi drumeții cu rachete de zăpadă, safari în zăpadă adâncă, patinaj pe gheață, toboganing sau parapantă. În piscina de aventură "Mar Dolomiti", un tobogan uriaș, o saună și o piscină în aer liber vă invită să vă distrați și să vă relaxați. Ortisei și satele învecinate organizează, de asemenea, un program atractiv de cultură, spectacole și evenimente pentru oaspeții lor.

Pe fundalul impresionant al Dolomiţilor se întinde domeniul schiabil cu zăpadă sigură a văii Gradena, care poate fi accesat cu skipass-ul "Val Gardena/Alpe di Siusi". Un total de 178 km de pârtii şi 84 de instalaţii pe cablu vă invită la distracţie pe unul din cele mai înalte platouri din Europa (altitudini între 1 236 şi 2 518 m). Începătorii se bucură în special de coborârile largi pe cale le găsesc la Ortisei şi Selva di Val Gardena precum şi între Sellajoch şi Piz Sella, în timp ce cei cu ceva mai multă experienţă vor prefera pârtia de cupă mondială "Ciampinoi" (2 254 m) cu diverse porţiuni "negre" cum ar fi renumita "Saslong", cu 3,5 km de lungime. Pârtia de slalom de la Puflatsch este considerată cea mai dificilă şi acoperă o diferenţă de altitudine de 250 m. În SnowPark boarderii se pot da după pofta inimii şi numeroase porţiuni de zăpadă adâncă sunt autentice comori pentru free-rideri. Pentru şi mai multă varietate puteţi profita de legătura la Val Gardena prin Ortisei. Prin extinderea la "Dolomiti Superskipass" puteţi folosi toţi cei 1.200 km de pârtii şi 12 domenii schiabile - astfel aveţi acces şi la Sellaronda, spectaculoasa înconjurare de o zi a masivului Sella. Accesul este posibil direct din Selva di Val Gardena. Domeniul schiabil Gröden/Val Gardena punctează în special în categoria "Restaurante şi cabane de munte". Numeroase cabane ca de ex. Comici-Hütte, Gamsblut-Hütte sau Fienile Monte care se găsesc la pârtii pe domeniul schiabil şi oferă mâncăruri calitative.

Val Gardena oferă schiorilor de schi fond un adevărat paradis. Diferitele trasee nu numai că promit o panoramă magnifică, dar sunt, de asemenea, potrivite pentru orice nivel de abilitate! Un total de aproximativ 133 km de pârtii îi așteaptă pe fanii schiului de fond în Val Gardena. Alpe di Siusi este una dintre cele mai populare și mai bune zone de schi fond din Tirolul de Sud, în special datorită locației sale fantastice pe pășunea alpină înaltă și însorită din masivul Schlern. În general, traseele de aici sunt destul de solicitante și îi pun la încercare pe schiori de fond deosebit de atletici. Dar schiorii mai puțin experimentați se pot antrena și pe pista de schi fond de aproximativ 1 km de la Minert Ring din Ortisei, de exemplu. De aici pornește o pistă de schi fond de 7 km de-a lungul malurilor pârâului. În plus, o pârtie de schi fond de 4,5 km pentru începători și avansați începe direct în Ortisei, pe Panider Sattel, în direcția Castelrotto. Dacă vreți să ajungeți foarte sus, mergeți pe pârtia de schi fond de mare altitudine de 23 km de pe Monte Pana (1.640 - 1.790 m). Tot aici se află și noul Centru Nordic. Cu toate acestea, în St. Christina se percepe o taxă pentru schi fond.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Rodes, Val Gardena, Italia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta