Toscana-leaganul Renasterii si tinutul vinurilor

 
Autocar
Period 07.07.2018 - 20.09.2018
TripAdvisor 5.0 Tripadvisor Score: 5.0
de la
500
445
persoana/circuit

TOSCANAleagănul Renașterii și ținutul vinurilor

 

Ljubljana-Florenta-Montecatini Terme-Pisa-San Gimignano-Volterra-Cinqueterre-Siena-Padova

 

Ziua 1. Plecare din Cluj la orele 02:00 din Oradea la orele 05:00 pe ruta Cluj-Oradea-Padova ~ 1100 km. Popas in Ljubljana, capitala Sloveniei – Podul cu Dragoni, Podul Triplu, Catedrala si Primaria – plimbare ghidata si timp liber. Ne continuam drumul spre Italia, cina si cazare zona Padova.
Ziua 2. 
Pornire spre faimoasa capitala a Toscanei, Florenta, unde vizita incepe din centrul religios al orasului vechi, admirand Catedrala Santa Maria del Fiore cu cupola lui Bruneleschi, Baptisteriul si Clopotnita lui Giotto (toate exterior). Pauza de masa. Plimbarea noastra continua spre Casa lui Dante si Santa Croce, unde vom admira, in interior, mormintele celor mai importanti oameni ilustri din istoria Florentei si Italiei. Urmeaza Palazzo Vecchio, sediul conducerii orasului-stat Florenta Cina si cazare in Montecatini Terme, 4 nopti la acelasi hotel. (Padova-Florenta~220 km)
Ziua 3.
 Intoarcere in Florenta, unde aprofundam vizita orasului-capitala a Renasterii, vizitam Galeriile Uffizi (2 ore), cea mai vestita colectie de pictura renascentista toscana, cu atractii ca La Primavera si Nasterea lui Venus ale lui Sandro Boticelli. Urmeaza o pauza de masa cu un meniu tipic cu degustare de vin Chianti de trei feluri. Continuam cu vizita Capelei Medici, cu intrare in Mausoleul in care sunt inmormantati Medici, Sacrestia noua, in care se afla capodoperele lui Michelangelo: Amurgul, Aurora, Noapte si Zi, adica Alegoria Timpului. Continuam vizita cu Accademia delle Belle Arte unde vom ramane incantati de celebrul David, de Michelangelo, Sclavii, Pieta di Palestrina, San Matteo, etc.
Ziua 4. 
Incepem ziua, vizitand Pisa, Campo dei Miracoli cu Catedrala, Baptisteriul si Turnul Inclinat, admirabila greseala arhitecturala medievala. Ne continuam drumul spre San Gimignano, adorabilul orasel medieval, numit si Manhattanul Evului Mediu pentru turnurile sale inegale. Toscana este vestita si pentru faimoasele vinuri ale sale, din care putem degusta din belsug si la San Gimignano. Continuam cu oraselul Volterra, antica asezare etrusca, faimoasa pentru prelucrarea alabastrului din cele mai vechi timpuri.
Ziua 5. 
Zi libera in statiune sau *optional pornim cu trenul spre faimosul tinut Cinque Terre, adica cinci localitati vechi, neschimbate de timp si de viata moderna. Cea mai importanta localitate este Monterosso si cea mai frumoasa Vernazza... plimbare si timp liber in localitati; vom vizita doar 3 dintre ele pentru a le putea savura.
Ziua 6. 
Vizitam Siena, orasul perla a Toscanei, unde vizitam Biserica San Domenico, care gazduieste moastele Sfintei Ecaterina de Siena, una din cei doi sfinti protectori ai Italiei, apoi vizitam Catedrala cu planuri de arhitectura indraznete, nerealizate, dar cu atat mai multa decoratie pictata si mozaic care impodebeste partea finalizata, toate acestea fac din Catedrala Sienei o perla de neegalat. Continuam cu Piazza del Campo, superba piata medievala in care, de doua ori pe an, are loc faimoasa intrecere medievala cu caii, Palio di Siena. Cazare zona Padova.
Ziua 7. 
Dupa mic dejun, vizitam Padova, Biserica Santa Giustina cu moastele Sf. Luca si Basilica Sf Anton, cu moastele tamaduitoare ale sfantului si cu operele de arta ale lui Donatello, Tiziano Aspetti, etc., Piata Prato della Vale, una dintre cele mai mari piete publice din Europa. Pornim spre casa cu popasuri tehnice pe drum (Padova-Cluj~1100 km). Sosire in tara seara tarziu/noaptea.

 

Data de plecare

Tarif standard in camera

dubla/tripla (avans 30%)

Tarif Early Booking >31.01.2020

sau pana la revocare (avans 50%)

Tarif Early Booking >15.12.2019

sau pana la revocare (avans 50%)

17.05-23.05.2020

475 euro

465 euro

450 euro

Tarif Client Fidel

470 euro

460 euro

445 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro

Supliment camera single: 90 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

 

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2019

Tariful include:
- 6 nopti cazare cu 
demipensiune; 4 nopti in statiunea Montecatini Terme la hotel 3* si 2 nopti zona Padova hotel 3*;
- ghid însotitor 
din partea agentiei;
- transport cu autocar modern, climatizat 3*, taxele de parcare si de autostrada
taxa intare pt autocar in San Gimignano, Volterra, Sienna.

Tariful nu include:
- intrarile la obiectivele turistice:
 FlorentaGaleriile Uffizi: 25 euro , Galleria del'Accademia: 16 euro (ambele se achita la inscriere, tariful include bilet de intrare si taxa de rezervare, numar de locuri limitate! Atentie, nu se gasesc bilete disponibile cu 2-3 saptamani inainte de vizita!), Palazzo Vecchio: 15 euro, Basilica Santa Croce: 8 euro; Capela Medici10 euro;
* Excursia optionala la Cinqueterre, se realizeaza cu autocarul si trenul, tarif: 35 euro;
- taxe ghizi locali, obligatorii in Florenta pt 2 zile: 17 euro/persoana (la unele obiective un ghid poate lua max 25 persoane, astfel e nevoie de 2 ghizi);
taxele de intrare in Florenta pt autocar: pentru a evita o taxa foarte mare pentru intrare in Florenta (de cca 20 euro/persoana) vom folosi mijloace de transport in comun, 4 euro pentru 2 zile;
asigurarea storno si asigurarea medicala (optional);
- taxele de statiune, acolo unde se percep, platibile la fata locului (acestea pot fi introduse in localitati in cursul anului de catre autoritatile locale) la Montecatini, 1 euro/persoana/noapte;
taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana aplicabila doar in caz de autocar plin.

Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele schimbari in programul excursiei datorita modificarii programului la obiective. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Ora de imbarcare

Orasul de imbarcare

Locul de imbarcare

Tarif

05:00

Oradea

Tudor Vladimirescu Nr. 4

0

02:00

Cluj-Napoca

Sala Sporturilor

0

01:20

Turda

Autogara Sens Vest

15 euro

00:00

Tg. Mures

OMV, Str. Gh. Doja

15 euro

02:30

Satu Mare

MOL, Drumul Careiului

20 euro

03:00

Carei

MOL, Bld. 25 Decembrie

15 euro

02:30

Zalau

MOL, Bld Mihai Viteazu

15 euro

02:40

Arad

OMV Centura, Calea Zimandului

15 euro

02:00

Timisoara

Parcarea Real, Calea Aradului

20 euro

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata oferta noastra!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile pentru prelucrarea datelor dvs. personale.

Solicita oferta